Wörthi-tó, az osztrák Riviéra

Wörthi-tó

Fényűző tóparti villák, Riviéra-hangulat, tóparti sétányok, old timer cabriók, pezsgő koktélbárok, türkizkék víz és magas életszínvonal: erre számíthatunk, ha ellátogatunk a mindössze öt órás kocsiútra levő Wörthi-tóhoz.

A Wörthi-tó a Karintiai-tóvidék legnagyobb kiterjedésű tava a Klagenfurti-medencében. Nevét a Maria Wörth kis félszigeten található zarándoktemplomról kapta. Az országrész leglátogatottabb turistacentrumának számít, legszebb látványa pedig a pyramidenkogeli kilátótoronyból csodálható meg. Lehetőség van hajókázni is a tavon. Nevezhetjük az osztrák Riviérának, vagy az osztrákok Balatonjának is, ez kifejezi népszerűségét. A legmelegebb hónapokban akár 28 fokra is felmelegszik a tó vize, hiszen Ausztria legmelegebb tartományában található.

Az Alpokról alázúduló gleccservíz adja a tó vizét, ami köztudottan kristálytiszta gleccser tóvá teszi a Wörthi-tavat. Népszerű üdülő-és fürdőhely, számos hotel, apartman és nyaraló várja a kikapcsolni vágyókat. Mivel már a 60-as években kiépült itt a teljes csatorna és szennyvízhálózat, ezért az amúgyis tiszta gleccser tóba nem kerülhet semmilyen szennyeződés.

Szólj hozzá!