Kutyaeledel válogatós kutyák számára

kutyaeledel

Minden kutyatulajdonos azt szeretné, ha szőrös barátja mohón rohanna a táljához étkezni. Ha nem ez a helyzet a kutyájánál, akkor valószínűleg olyan kutyaeledelt keres, amely nagyobb étvágyat serkent.

Mielőtt válogatós evőknek szánt kutyaeledel után keresgél, fontos megértenie, hogy valóban válogatós az állat, vagy hogy a potenciális étvágytalanság egészségügyi probléma jele lehet. Egyes kutyák szabályozhatják a saját táplálékfelvételüket, megtagadhatják az ennivalót vagy csökkenthetik az evés mennyiségét, hogy megelőzzék a túlevést és az emésztési kellemetlenségeket. Mások egyszerűen kevésbé éhesek az étkezések között kapott finomságok és maradékok száma miatt.

A sokféle a kutyája számára, azt is jelentheti, hogy néhány nap után visszautasíthat egyfajta táplálékot, kutyaeledel abban a reményben, hogy egy új, csábító ételt kínálnak helyette. Ez alól kivételt képez a normál étvágy jelentős csökkenése, amely 12-24 óránál tovább tart. Olyan kutya, amely úgy tűnik, hogy kutyaeledelt akar, de nem eszik, vagy csak puha ételt fog enni, annál gyanús lehet az egészségügyi probléma.

Ha kutyája válogatós, egy kiemelkedő kutyaeledel egy teljes értékű és kiegyensúlyozott eledel, amelyet megeszik, és élvezni is fogja. Ahelyett, hogy keresne egy ilyet számos boltban kutakodva, létrehozhat egy olyan megfelelő keveréket, amely személyre szabott, csak a kutyája számára.

Szólj hozzá!