Megéri-e megfizetni a műfű árát napjainkban?

műfű árak, játszótér és műfű

Napjainkban az emberek többségének kevés ideje van, sok órát töltünk munkával, rohanunk ide-oda és nem jut időnk arra, hogy olyan dolgokkal bíbelődjünk, milyen mondjuk a kertünk gyepesítésével.

Pedig fontos lenne az, hogy ezt a területet rendben tartsuk és nagy odafigyeléssel gondozzuk a gyepet a kertben, mert ez az egész udvar szíve-lelke. Na de van erre ideje egy átlag dolgozó embernek napjainkban? Vagy jobban megéri, ha inkább összeveti a rendes fűbe vetett idő-energia-pénz összegét és ahelyett, hogy tovább bíbelődne a magvetéssel körbenézne a műfű árak között?

Sokan döntenek a műfű mellett és nem is egy gyönyörű park, melyre irigykedve nézünk rendelkezik valójában műfűvel. A mai mű gyepek megszólalásig hasonlítanak az eredeti füvekre, sokan emiatt is választják őket. Hiszen küllemben nincsen különbség, ellenben a pozitív oldala a műfűnek jóval szélesebb, mint a negatívak – ha egyáltalán van ilyen.

Őszintén nem tudnánk negatívumot mondani a műfű kapcsán és már sok esetben a műfű árakról sem, hacsak azt nem, hogy élettelen, azonban ez sok szempontból az előnyére is válik. A másik dolog, amit többen negatívumként emlegetnek, azok a műfű árak, de igazából, ha hosszútávon tervezünk, akkor nem számítanak ezek sem magasnak. Ha körbenézünk mondjuk a mufuplacc.hu webshopjában, akkor láthatjuk, hogy a legnépszerűbb termékek azok, melyek nagyjából a műfű árak között közepesnek számítanak. Persze vannak magasabb árkategóriák is, mint ezek, kaphatunk műfüvet 10 000 forint felett is négyzetméterenként, de az átlag mégis a 4000-8000 forintos átlagár.

Ha ezt az összeget leosztjuk 10-15 évre, akkor már láthatóvá válik, hogy sokkal jobban jöttünk ki, mintha rendes fű mellett döntöttünk volna, amit lehet, hogy évente újra kellene vetni helyenként, ahol kopasz foltok jelentek meg.

Szólj hozzá!