Milyen napvitorlát válassz, ha ez lesz az első?

napvitorla

Mindenki szeret kint ülni a kertben egy szép nyári napon, de azt már kevesen kedveljük amikor a nap őrült erővel süt. Bár vannak, akik bírják és szeretik a napozást, de azt talán senki sem szereti, amikor napszúrást lehet kapni a nagy nyári forróságban.

Erre nyújt ízléses megoldást a napvitorla, ami nem csak komfort érzetünket növeli a nyári nagy melegben, de egészségünk megőrzéséhez is nagyban hozzájárul. A napvitorlák ugyanis hatékonyan védenek az UV-sugárzással szemben, melynek szerepe egyre jobban felértékelődik napjainkban, amikor a globális felmelegedés nagyban hozzájárul a különböző bőrbetegségek, bőrrák kialakulásához.

De a magas UV-sugárzás nem csak a bőrrák kialakulásának kockázatát növeli, de a bőröregedés folyamatait is felgyorsíthatja, amitől még a különféle napvédő krémek sem nyújtanak teljeskörű védelmet. Éppen ezért nagyon fontos a biztosabb védekezési módszerek megtalálása, vagy lehetőség szerint a probléma teljes megelőzésére való kísérlettétel, amiben nagy segítséget jelenthet egy napvitorla.

A legbiztosabb védelmet viszont a piacon kapható különböző alakú napvitorlák tudják adni, melyek között a leggyakoribb és egyben legnépszerűbb a téglalap, illetve a háromszög. Design szempontjából a háromoldalú napvitorla jobban mutat, de kevesebb mint 50%-át adja a tényleges árnyéknak a homorú oldalai miatt mint egy négyoldalú árnyékoló. A háromszög alakú olyan szempontból is alulteljesít, hogy jobban össze tud gyűlni benne az esővíz, valamint a szél is könnyebben tudja csapkodni, mint a négyszögletű árnyékolót, ezért első vásárlásra jobban ajánlott az utóbbit választani.

Szólj hozzá!