Tegyünk-e teraszra is műfüvet?

műfű teraszra, hölgy kültéri kanapén képeket néz

A műfű egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kerttel rendelkezők körében. Ennek több oka is van: lehet ez a lustaság, melyet nem kell szégyellni. Van, aki nem akar a kertben bogarászni, még annyit sem, hogy nyírja a füvet, ellenben szeretne egy szép zöld gyeptéglát kintre.

Van olyan is, akinek árnyékos a kertje, nem tud szép füvet növeszteni, ami kinő az foltos, satnya. A másik szélsőség, amikor túl napos és száraz a kert. A harmadik opció a rakoncátlan állatok, az aktív, örökmozgó gyerekek, akik a szép zöld füvet kitapossák. Sok esetben saját focipályát, teniszpályát, röplabdapályát alakíthatnak ki a nagyobb kertekben, ezekben is jobban működik a műfű.

De nem csak az ilyen platformokon mutat jól és használható jól a műfű. A műfű teraszra helyezve egyszerűen zseniális! A szintetikus műfű a modern kertépítés élethű, minőségi kelléke. Műanyag, ámbár mégis puha, szép, biztonságos és környezetbarát, mert innovatív technológia által jött létre. Előnye, hogy tartós, akár életre szóló gyönyörű kerted lehet általa – vagy műfüves terasz. Ugyanis a nagyobb teraszhelyiségeken, az urbánus életvitelt élők számára tökéletes választás a műfű teraszon, mely egy kis természetes hangulatot tud adni a kültéri helyiségnek még akkor is, ha amúgy nem igazi.

Egyre nagyobb trend ma már a műfű teraszra helyezése, mert ahogy az urbánus dzsungel stílus terjed az emberek egyre nagyobb igényt éreznek arra, hogy a városba importálják a természetet, ez azonban akadályokba ütközik, ha túl nagy felületekről van szó. A füvesítés pedig már túlzásnak számít. Sok helyen viszont már kialakítottak a lakóházak számára közösségi tetőteraszokat, vagy másoknak saját nagyobb méretű tetőterasz is jutott. Ezeket lazán be lehet „telepíteni” egy kis műfűvel.

A műfű teraszra már csak azért is jó ötlet, mert könnyen tisztítható a mű gyep. Ha ilyen helyen van lerakva, akkor érdemes időközönként műfűhöz gyártott tisztítószerrel átmosni a füvet.

Szólj hozzá!