Tedd tökéletessé prezentációd

prezentáció

A kiváló előadás tömör, látványos, és magára vonja a közönség figyelmét. Ahhoz, hogy mindezt elérjük, időt és energiát kell fektetnünk a diák elkészítésébe.

Az alábbi alkalmazások enyhítenek ezen a terhen, és segítenek olyan lenyűgöző diasort készíteni az előadáshoz, amitől tátva marad a közönség szája.
Fotóból illusztráció

A tények, adatok és ötletek bemutatása mellett fontos, hogy legyenek gyorsan átlátható, könnyen értelmezhető diák is.

A szöveghez mellékelt fotók segíthetnek megértetni a hallgatósággal a lényeget, de ügyeljünk rá, nehogy túl nagy hangsúlyt fektessenek egy adott gondolatkörre, vagy elvonják a figyelmet. Ezt leszámítva az illusztrációk segíthetnek az üzenet közvetítésében, ezáltal elősegítik a megértést.

Az Olli by Tinrocket egy klassz alkalmazás, amellyel fotóidat illusztrációvá alakíthatod. Csak válaszd ki a kijelző alján elhelyezkedő STYLES (STÍLUSOK) elemet: ekkor elindul a Kamera alkalmazás, ám a kijelzőn megjelenő kamerakép már illusztrációként látszik.

Olli by Tinrocket

Képek összefűzése

Ha szeretnél fotókat készíteni egy hírfolyamról mobilon vagy asztali gépen, ezt csak úgy tudod megtenni, ha folyamatosan görgetsz, és több képet csinálsz. Ilyen esetben jól jön a Picsew, amellyel összefűzheted a különálló pillanatképeket.

Picsew – Screenshot Stitching

Dokumentumok és vázlatok beolvasása

Ha dokumentumokat szeretnél beszkennelni, hogy aztán képként felhasználd őket a prezentációdban, az Adobe Scannel vagy a Microsoft Office Lens|PDF Scannel egyszerűen lefotózhatod őket. Mindkét alkalmazás automatikusan javítja és módosítja a képet, hogy a vízszintes és függőleges méretarányok passzoljanak.

Ezenkívül a Carbóval papírra vetett rajzaidat is digitális képpé alakíthatod, amelyeket aztán szerkeszthetsz és rendszerezhetsz. A vonalrajzokat pedig akár átlátszó hátterű PNG formátumban is elmentheted.

Adobe Scan: Mobile PDF Scanner

Microsoft Lens|PDF Scan

Carbo › Digital Notebook

A megfelelő szín és betűtípus megtalálása

Tegyük fel, hogy megtaláltad a tökéletes színt vagy betűtípust a prezentációdhoz, miközben a városban jársz-kelsz, vagy egy magazint lapozgatsz. Gond egy szál se! Az Adobe Capture-rel egyszerűen felhasználhatod a prezentációdban.

Csak indítsd el az appot, nyisd meg a Kamera alkalmazást, majd válaszd a COLOR (SZÍN) lehetőséget a kijelző alján. A rendszer észleli a kameraképen megjelenő színeket, és megmutatja RBG- és CMYK-értékeiket.

Ehhez hasonlóan kiválaszthatjuk a Type (Típus) elemet is a kijelző alján. Európai nyelv esetén az alkalmazás automatikusan fel fogja ismerni a szöveget a képen, és hasonló betűtípusokat fog keresni az Adobe Fonts betűtípus-könyvtárban, amennyiben rendelkezünk Adobe-előfizetéssel.

Szólj hozzá!