Szélmalomharc a poloskák ellen

Beköszöntött a hideg idő és a poloskák előszeretettel keresik fel otthonunkat búvóhelyként. A betolakodók sajnos kéretlenül érkeznek és nem is szeretjük őket, hiszen kinézetük visszataszító, ha repülnek, hangos zúgással teszik, és ha veszélyt éreznek, akkor bűzt árasztanak magukból.

A legnagyobb baj a címeres márványpoloskával van, ugyanis Ázsiából érkezett hozzánk különböző szállítmányokkal, de sajnos természetes ellenségüket nem hívták el az utazásra. Bár már a szakemberek felfedezni vélték azt a fajt, ami a poloskák petéit fogyasztja, de még mindig a poloskák vannak többen. Amíg a természetes ellenségük, azaz egy bizonyos darázsfaj elszaporodik, addig sajnos türelmesen várnunk kell és szorgalmasan irtani a betolakodókat. Ugyanis ez a legjobb és leghasznosabb módja, hogy mi magunk legyünk a poloskák természetes ellensége, így tegyük félre minden elvünket, és bizony nincs más lehetőség: pusztítsuk el az elénk kerülő albérlőket.

Erre alkalmas például egy olyan műanyag flakon, amely elkészítésének módját már számos helyen megtaláljuk a világhálón. Ezekbe könnyen belecsúsznak a poloskák és ha az aljára mosószeres vizet teszünk, hamar el is pusztulnak. Persze aki nem irtózik annyira ezektől az állatoktól, az egy papírzsebkendővel is megfoghatja és a legjobb, ha a WC-n keresztül a csatornába küldi.

Végül jöjjön néhány érdekes információ a poloskákról: petéje akár a mínusz 50 fokot is kibírja, ha táplálékról van szó, nem válogatós, ugyanis eddig több mint 100 különböző növényfajon figyelték meg étkezni, amelyek között sajnos számos, gazdaságilag jelentős növény is szerepel. A városokban érzik jobban magukat, hiszen ott jutnak könnyen ingyen albérlethez.

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.