Kerékpározzunk egészségünkért!

Ugyan lassan véget ér a kerékpározás szezonja, de sosem haszontalan beszélni az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásáról, hiszen nem csak a szabadban űzhetjük ezt a nagyszerű sportot. A kerékpározás szerelmeseinek az őszi – téli időszakban sem kell lemondaniuk a bringázás élményéről, elegendő, ha szobabiciklire váltanak. Lássuk, miért is jó, ha az esős, hűvös időben sem hanyagoljuk el a kerékpározást!

Amikor biciklizünk, ugyanaz a mozdulatsor ismétlődik, melynek következtében a légzésszám emelkedik, a pulzus szaporább lesz, a vérkeringés pedig élénkül, melynek hatására több oxigén jut el a sejtjeinkhez. Tehát kiválóan edzi a szív- és vérkeringési rendszert. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy terhelhetőbbek vagyunk, nőtt a fizikai teljesítőképességünk. Kardió edzésnek is kiváló, mert a futással ellentétben nem terheli az ízületeinket, zsírégetés szempontjából pedig ugyanolyan hatékony, ráadásul hozzájárul az elhízás megelőzéséhez.

A stresszes életvitelünk mellett érdemes megfontolni, hogy szép időben kerékpárral menjünk dolgozni, mert eltereli a gondolatainkat, így könnyebben ki tudunk kapcsolódni a mindennapos problémákból. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a kerékpározással nem csak egészségünket kíméljük, hanem környezetünket is!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.