Miért jó választás a kapszulás kávé?

Személy szerint korábban nem igen fogyasztottam mást, csak instant kávét, melynek az az előnye, hogy nem igazán dobja meg a vérnyomást, főleg, ha sok tejjel issza az ember, viszont az a jó kis kesernyés ízvilág megvan így is, és a placebo hatás is, ha az ébredésre gondolunk. Később aztán amikor elkezdtem dolgozni, a cégnél megízleltették velem a kapszulás kávét, és ennek örömein hajózva messzi vizekre eveztem az instant kávéktól. Őszintén szólva kifejezetten preferálom a kapszulás kávét, hiszen egy rendes lefőzött kávé sok esetben túl erősnek minősül, és a szervezetem egy bizonyos mennyiségen felül már ellenkezik a fogyasztása ellen. Ellenben a kapszulás kávék gyengébb pörkölésű darabjai bár valamivel erősebbek, mint az instant kávék, de jóval gyöngébbek mint a főzősek. 

A hétköznapokban egy munkaidő alatt olyan 3 kávét szoktam inni, és az elég is. Több olyan emberrel beszéltem azóta, akik már kipróbálták ezt is, azt is, amazt is, és tulajdonképpen a kapszulás kávé előnyei pár pontban foglalhatóak össze, ahogy azt az Árcédula blog kapszulás kávé cikke is jól összefoglalta: meglehetősen gyors elkészítési idő, kényelem, tisztaság. Ugyanis a gép könnyen beüzemelhető, gyorsan felmelegíti a vizet, majd különösebb szennyeződés nélkül “kiköpi” a kapszulát, és kész is a finom kávé. Ezen kívül azonban számolnunk kell egy kisebb hátránnyal: a kapszulás kávé lényegesen drágább, mint a lefőzős verzió. “Valamit valamiért” – szokták mondani, de ez mégis olyan eset, amikor azért érdemes elgondolkodni a valós szükségeinken. Egy irodában is sok múlik a dolgozók szokásain: azaz nálunk például a drága kis gép már lassan be fogja dobni a kulcsot – úgy tűnik, de azért, mert meglehetősen sokat használjuk. Lehet, hogy egy több fős cég esetében már inkább egy főzős kávéfőzőn kell gondolkodni, csak ott ugye egyoldalúbb lesz a választék.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.