Gyilkossággal vádolják a halott kisbaba szüleit!

Divatjelenség mostanában, hogy különféle – mondjuk ki! – ostoba elvből adódóan egyes szülők nem oltatják be a gyermekeiket a különféle betegségek ellen. Azt gondolom, hogy ez felelőtlenség, mellyel számos haláleset elkerülhető lenne, hiszen többségében ezek az emberek olyan dolgokkal érvelnek, miszerint nem természetes ilyen anyagokat beadni a gyereknek, és hogy régebben is túléltek az emberek. 

Csakhogy azt felejtik el ezek a szülők, hogy régebben mennyire nagy volt a fiatalkorban történő elhalálozás, sőt, csoda volt sok esetben, ha mondjuk egy hatgyermekes család esetében 2-3 gyerek megélte a felnőttkort.

Jelen esetben a kisbaba szülei még akkor sem hívtak segítséget a gyermekükhöz, mikor az már sugárban hányt. Az egyik rokon hívott mentőt a babához, akik bár a segítségére siettek, de nem tudták megmenteni az életét. Az asszony amúgy már terhessége alatt sem volt hajlandó orvoshoz fordulni, végül otthon szülte meg a babáját, és bár ehhez kértek segítséget egy otthonszülést támogató cégtől, nem fogadták meg a tanácsaikat azzal kapcsolatban, hogy a babának beadják a szükséges vitaminokat melynek hatására a vérzékenységet megállíthatták volna nála, és melyet minden kórházban születő babának beadnak.

Amellett, hogy nem kezelték rendesen a gyereket, normális lakhatási körülményeket sem tudtak neki biztosítani, és végül rokonok segítségére szorultak a szülők. A rokon, aki befogadta őket, látva a gyerek rossz állapotát, orvost hívott hozzá. A mentősök kijöttek, és a szülői ellenállás ellenére megvizsgálták a picit, akit azonnal a SOTE gyermekgyógyászati klinikájára szállítottak, mindezt úgy, hogy a szülők végig ellenkeztek, és dulakodtak a mentősökkel. A baba életéért csaknem egy hétig küzdöttek, de végül sajnos meghalt. A szülőket őrizetbe vették, és még  mindig folynak ellenük a tárgyalások: gyilkossággal vádolják őket.

Szólj hozzá!