A kutyák már több ezer éve a barátaink!

Nemrég néztem meg az Alfa című filmet, mely 3D-ben csodás látványt nyújtott, maga a koncepció is egészen érdekes volt, de alapvetően bevallom, én többet vártam a filmtől (talán több izgalmat egészen pontosan). A film lényege az, hogy egy épp csak hogy férfivá avatott fiúból hogyan lesz valósággal felnőtt férfi, harcos, vadász. A történet során a gyerek egyedül marad a vadonban, közeledik a tél, vadállatoktól kell félnie, és még meg is van sérülve. 

Az útja során találkozik egy farkassal, akit Alfának nevez el. Először ellenséges a kapcsolat, de idővel barátok és vadászó társak lesznek, kölcsönösen megmentik egymás életét, és végül ebből a kapcsolatból kialakul az emberek és a kutyák barátsága, ugyanis a fakas háziasítva lesz.

Legújabb felfedezések szerint ez nem is olyan hülyeség: csak kiegészül azzal az egész, hogy 10 000 éve úgy jöttek be a kutyák Európába, hogy már az ember barátai voltak. A kutyák valóban a farkasok leszármazottai, két közel-keleti farkasfajta kereszteződéséből származtak, majd ezeknek génállománya módosult amikor az európai fajokkal kereszteződtek, aztán az ember tudatosan tenyésztette őket így-úgy.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.