E-sport-ot tanítanak Magyarország egyik legjobb egyetemén!

A Corvinus Gazdaságinformatika szakán fogják ezentúl tanítani az e-sportot, hiszen megélhetési lehetőséggé vált ez a terület, világszerte. A felmérések szerint ugyanis az e-sportot űző fiatalok átlagosan a hétköznapokon napi 3, a hétvégéken pedig napi 5 órát töltenek “edzéssel” azaz a játékban való fejlődésben. Legyen szó akár egyéni, vagy csapatjátékról, egyre népszerűbb világszerte ez a sport, olyannyira, hogy már nem csak a játékosok veszik komolyan ezt az egészet,  hanem komoly szponzorokra is találtak, mi több fizikai sportolókkal vetekedő fizetésre tehetnek szert, ha kimagasló eredményeket érnek el a játékban.

Ebből fakadóan vált ez az egész megélhetési lehetőséggé, és mivel hazánkba még nem annyira gyűrűzött be ez az egész szenvedély, merész lépésnek számít, hogy a Corvinus, az egyik legjobb egyetemünk úgy döntött, hogy nyit efelé az irány felé, és felveszi a képzésbe, mint tárgyat. A megkérdezett oktatók azt mondják, hogy a gazdaságinformatikát tanuló diákok nagy részét komolyan foglalkoztatja ez a téma évek óta, olyannyira, hogy sokan a szakdolgozatukat is ebből írnák, és írják is. Ebből fakadóan el kellett dönteniük a tanári karban, hogy kihátrálnak az egész mögül, vagy pedig inkább kifejezik támogatásukat, és nyitnak efelé az irány felé, és ezzel az országban úttörőivé válnak. Utóbbi mellett döntöttek.

Már vagy két éve tervezik ennek a tárgynak a bevezetését, ahhoz pedig, hogy professzionális legyen a végeredmény, profikat vontak be a tárgyak megtervezésébe, és velük is tervezik az oktatást, hiszen ők azok, akik be tudják hozni a képzésbe a tapasztalataikat, stratégiai szemléletüket és játékszervezési tudásukat is. Az új tárgyat már 2018 szeptemberétől felvehetik a hallgatók, de első körben csak mint szabadon választható tárgyat. Ha beválik, és ha úgy látják, hogy van jövője ennek a képzési iránynak, akikkor a tapasztalatok alapján tovább fogják fejleszteni a tárgyat.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.