Óriási denever – akkora mint egy gyerek!

Megállíthatatlanul terjed az interneten (Facebook) augusztus eleje óta egy kép, mely egy hatalmas szörnyeteget ábrázol: az élőlény denevér szárnyakkal rendelkezik, melyeknek szárnyfesztávja mintegy 97 centiméter, a testét rövid szőr borítja, színe és fejének hosszúkás formája leginkább egy kengurura emlékeztet, de szájnyílásánál furcsa kinövés látható, mely leginkább a vakondok, denevérek szájára emlékeztet, ahogy füle is inkább egy denevér szerű élőlény hosszú, hegyesen végződő fülére emlékeztet.

A különös élőlény nagy riadalmat keltett, és az emberek többsége arra tippelt, hogy a PhotoShop áll az egész hátterében.

Bár ez nem igaz, többen elemezték a képet, melyről kiderült, hogy igazi, azaz egy valós fotóról van szó.

És bár számunkra igencsak különös az élőlény, mint kiderült nem is annyira különleges: a Hypsignathus monstrosus-ról beszélünk, ami magyarul Kalapácsfejű repülőkutyát jelent. A kalapácsfejűek a denevérek családjába tartoznak, és egyszerű szárnyas emlősök, melyek az európai ember számára meglehetősen gusztustalannak látszanak, pedig békés, gyümölcsevő élőlények, melyek Afrika egyes területein, főleg a folyók mentén tanyáznak. A hímek jellegzetes ormányos, kalapácsjellegű orra adta a faj nevét, a hímeknél jóval kisebb termetű nőstényeknek róka szerű orra van.

Az egyetlen probléma a kalapácsfejűekkel, hogy nagy valószínűséggel az ebola egyik hordozói, így bár nem kellene tőlük különösebben félni, de ennek tudatában van még egy okunk arra, hogy elkerüljük őket.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.