A lövellt beton mint építőipari technológia

A lövellt beton technika egy olyan módszeri, mellyel szerkezet megerősítést lehet végezni: gyorsan, egyszerűen, az építkezés helyszínén. A lőttbetonozás fogalma egy olyan módszert rejt maga mögött, melyhez egy viszonylag könnyen mozgatható eszköz szükséges, egy gép, melynek hátsó, tartály részében keverik össze a cementet és a különféle adalékanyagokat.

Az elvégzendő munka jellegétől függően változik, hogy a cementkeverékhez mikro adják hozzá a vizet: a keverőedényben, vagy a fúvókába lövellés előtt közvetlenül. Ettől függ, hogy a lövellt beton száraz-, vagy vizes technológiával valósul –e meg. Az anyagok összekeverését követően sűrített levegő segítségével fellövelljük a masszát az előre megerősített falfelületre.

A lövellt betonozással a Special Construct Kft-nél elsősorban szerkezet megerősítést végzünk, azaz már kész betonépületekkel és szerkezetekkel foglalkozunk, ezeknek a megerősítését, rekonstrukcióját vállaljuk, mint például támfalak építését, hidak megerősítését, gabonatárolók javítását stb. Másodsorban azonban a lövellt beton technika alkalmas új szerkezetek megépítésére is.

 

Szólj hozzá!