Mitől olyan drága a MANUKA méz?

A MANUKA luxusméz 250 grammos kiszerelése is 25 ezer forint körül mozog. A MANUKA méz elvileg megfázásra, az allergiára, influenzára, torokgyulladásra, fertőzésekre és sebekre is jó. Viszont minden méznek megvan az a tulajdonsága, hogy segít a különféle megfázásos betegségeken, mindegyik gyulladáscsökkentő és szépítik a bőrt, a hajat.

A MANUKA állítólag tartalmaz egy metil-glikozidra nevű anyagot, mely számos növényben megtalálható, így abban a új-zélandi teafában is, melyből azok a méhek gyűjtik a nektárt, akik a MANUKA-t készítik. Azok a mézek, amelyek több ilyen anyagot tartalmaznak valóban erősek, és jól gyógyítják a fent felsorolt betegségeket, de nem minden üveg tartalmaz ugyan annyit ebből az anyagból. Ha mát MANUKAt veszünk, érdemes külső sérülésekre alkalmazni, és nem elsősorban enni, ugyanis nem csak baktériumokat öl, hanem azokat az antimikrobális összetevőket is, melyek közrejátszanak az emésztésben.

Tulajdonképpen tehát bár hatásos a luxusméz, de semmivel sem tud többet, mint a sima mézek. Előfordulhat, hogy olyan üveget fogunk ki, mely tényleg bitang erős, de ennek a valószínűsége nem túl magas.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.