A lakópark, mint falu

Egy lakópark sokban hasonlít egy kis faluhoz.
A lakópark, akárcsak egy falu sok esetben rendelkezik saját kis bolttal, fitnesz, vagy valamilyen kikapcsolódási opcióval.
Egyre több esetben láthatjuk, hogy a lakóparkot érinti valamilyen buszjárat, akárcsak a falukat, hogy ne legyen teljes elszigetelődés a külvilágtól. Ugyanis ha így nézzük, akkor a lakóparkok kis falucskák a nagy városon belül, ami valóban néha falusi nyugalmat és csendet tudnak biztosítani a főváros zajától elvonuló emberek számára, ami gigantikus ajándék lehet a mi kis felgyorsult és pörgős világunkban.
Az emberek hozzáállása, elsősorban belső döntés kérdése, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz a lakóközösségen belül, de talán elmondhatjuk, hogy a kisebb, összezárt helyeken az emberek barátságosabbak és nyíltabbak lesznek egymás számára, amiből persze a pletykálkodás nehezen marad ki, de mégis rengeteg hasznos velejárója is van. A lakóközösségen belül meg természetesen mindenkinek meg van a maga kis világa, saját családi fészke, de mégis egymás azaz, a szomszédok nélkül sokszor nem lenne olyan klassz egyik nap sem. Mert talán a szomszédok azok akik, a közvetlen családtagokon kívül a legjobban ismerik a valódi énünket.

Szólj hozzá!