Mobiltelefon gyerekeknek?

A játékokra, társasjátékokra rá van írva, hogy hány éves kortól ajánlják a tervezők, a háztartási kis és nagygépekre pedig a legtöbb esetben pedig odabiggyesztik, hogy „szülői felügyelet mellett”. De mi a helyzet a mobiltelefonokkal? Hol az a korbeli határ, amikortól rábízhatunk gyermekeinkre egy készüléket, hogy ha szükséges elérhessük őket?
Mert teljesen érthető, hogy a szülő aggódik gyermeke épségéért, és a legjobbat szeretné egész családja számára. Azonban az egyszerűbbnek számító mobiltelefon is pénzbe kerül, és bizony kérdés, hogy mennyire tud vigyázni rá a gyerek. Talán ez az egyik alapvető kérdés. De, ha folyamatosan meg volt tanítva a gyermek a saját játékainak és ruháinak értékelésére, akkor kevesebb az esélye annak, hogy egy hónap múlva törött telefonnal állít haza. Viszont ma már nem csak a mobiltelefonra való vigyázásról van szó, hanem a mai készülékek rengeteg olyan funkcióval bírnak, mi a gyerekekre nézve hátráltató lehet a tanulásban, vagy egyenesen romboló az életükre. Gondolok itt a telefon applikációkra, játékokra, videókra. Viszont van egy tényező, ami hajtja a gyermeket, hogy az osztálytársai egy részének, akiknek már van mobiljuk, azok a „menők”.
A szülőnek, aki a legjobban ismeri a gyermekét, kell eldönteni, hogy mikor jött el az a pont, mikor rábízhatunk egy mobiltelefont.

Szólj hozzá!