Óra, okosóra?

Nagyszüleinket, ha megkérdeznénk, hogy nekik mi jut eszükbe, az óra szó hallatán, több min valószínű, hogy azt a választ kapnánk, hogy egy olyan (analóg) eszköz, ami az időnek és annak telésének kimutatására alkalmas eszköz.
A régi időkhöz hűen, rengeteg variáció létezik mai napig egy jó óra üzletben, mind az újabb, mind a régebbi stílusokat tekintve. De van egy egészen új generációja az óráknak.
A számítógép mára már nem egy egész szoba, a telefon nem feltétlenül vezetékes, és az óra nem szükséges, hogy “tiktakoljon”.
A Samsung nagy dobásaként jeletek meg az okosórák. Azóta többen próbálkoznak további lehetőségeket belepasszírozni egy kis órácskába. De miket is?
Elsőként azok az opciók voltak benne, mint például az óra, a játék, a számológép, a fordítás. Később úgy gondolták fér még abba az apróságba még valami. Így jött be a zenelejátszó funkcionalitása, a kép- és video nézegetés és a rádióhallgatás. No de ugyan már… Okosítsuk még tovább azzal, hogy akár képesek legyünk hívás fogadásra, és tárcsázás indítására is az okosórán keresztül. Ezzel a paletta már igencsak széles, és ez még fejlődik, ugyanis a terv, hogy akár a mobiltelefon teljes leváltására lehetősége nyíljon bárkinek, akinek van okosórája.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.