Az egy légterű iroda

Sok olyan irodaházzal találkozhatunk, ahol egy légterű irodahelyek vannak kialakítva. Bár a tapasztalatok szerint a magyarokhoz nem igazán illik, és nem is igazán kedvelik a túl nagy közösségi teret, ahol nem lehet elvonulni a saját kis birodalomba. Amerikából lett átvéve ez a szokás, ahol egyébként a mai napig jól működnek azok az irodaházak. Valahogy ott más a hozzáállás a dolgokhoz, előnyösnek tekintik, ha könnyedén lehet kommunikálni a munkatársaknak és nem kell szobákon át keresgélni valakit vagy valamit. Ezt a megoldást lehet enyhíteni könnyen mozdítható válaszfalakkal, paravánokkal, de akár kis szekrények is kedveznek a magyar, elszeparált életmódhoz szokott embereknek.

Az egy légterű munkahelyet biztosító irodaházakat választó cégek költséghatékonyak tudnak lenni, ugyanis kevesebb négyzetméteren ugyan annyin alkalmazottat tudnak elhelyezni, mint a hagyományos irodákban. Ergonómia és kényelmi szemszögből nem biztos a legjobb megoldás, mert lehetséges, hogy az egy légtérben dolgozók zavarják egymás munkáját, így a termelés sem lesz olyan hatékony.

Habár a csapatmunkák elvégzéséhez ideális hely, de sajnos több tanulmány is kimutatta, hogy az ilyen irodaházakban dolgozó emberek sűrűbben betegeskednek és nem annyira boldogok, mint azok, akik szeparált, kis iroda helyiségben végzik feladatukat.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.