Fogfehérítés

Sok tévhit és riadalom forog az emberek között, melyeknek, ha van is némi igazság alapja, mégsem kell félni a kezeléstől és annak eredményétől.
Azt leszögezhetjük, hogy egy szép mosoly rengeteget jelent, főleg ha a fogak is ragyognak egy fogfehérítés után. Az esztétikus megjelenésért sok pénzt adunk ki, és valljuk be, hogy igen van is értelme, csak túlzásokba nem szabad esni.
A fogászat fogalma már sokak számára riadalmat kelt. Érdekes, de a fogorvosi széktől sokan rettegnek, és szinte alapvetően hozzátársul ehhez, ezen emberek elméjében a fájdalom fogalma is. Pedig ha folyamatos kezelés, ellenőrzés alatt állunk és ápoljuk fogainkat, akkor nem szabad félnünk, pláne ha fogfehérítésről beszélünk.
A fogfehérítés nem fáj és nem ártalmas. Akár az otthoni, akár a fogászati módszert választjuk, nem kell tartanunk attól, hogy a fehérítő gél károsítaná a fogzománcot. Az általában 10-17 éjszakás otthoni kezelésnek nincs kockázata, hacsak nem esik túlzásba a páciens és tovább, vagy nagyobb dózisban használja, mint ahogy azt a fogászati szakember utasította. A gél lényegében a pigment anyagokat, ételmaradékokat távolítja el a fog felszínéről. A folyamatot addig lehet ismételni, míg ezek a színező anyagok megtalálhatóak. A fogfehérítés tehát nem fájdalmas és nem káros! Hatása évekig is kitart, ami persze függ attól, hogy miket eszünk-iszunk, ugyanis a kávé, cola és a dohányzás az elszíneződést gyorsítja.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.